Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (2022)

Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (1)

Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (2)

  Norge er et paradis for deg som er glad i kajakk og kano. Du trenger ikke å dra langt før du kan sjøsette enten i skjærgården, på fjorden eller i en idyllisk innsjø. Slik får du tilgang til vakre naturskjønne omgivelser, samtidig som du får litt trim, frisk luft, og muligens også solskinn.

  I sjønære omgivelser er det også mange som foretrekker å ta havkajakker eller kanoen til det daglige, som en kort handletur, eller som et sporty alternativ til å ta bussen eller sykkelen rundt fjorden for å komme seg på jobb. Om du har lyst på rekreasjon eller om du er etter et praktisk transportalternativ, så hjelper kajakk-testen vår deg med å ta et godt valg før du kjøper.

  Våre anbefalte kajakker i 2022

  Betta VT K2 312

  Betta VT kajakk Challenger er et godt kjøp for deg som ønsker en liten og billig kajakk. Den kan fremfor alt brukes for små treningsturer. Den har et justerbart sete med ryggstøtte og tilbyr komfortabel padling. Båten er stødig i vannet takket være en avtakbar senkekjøl, og har et transportnett som kan brukes for å holde på ekstra utstyr.

  Bæreevnen til denne kajakken er begrenset til 95 kg, så pass på om du har en mer mandig vekt, og i tillegg skal ha med en del ekstra utstyr. I så tilfelle burde du kanskje se nærmere på modellene over.

  Selve skroget er laget av slitesterk plast som tåler både solskinn, oljesprut og saltvann, så vel som stadig bruk. Sammen med kajakken får du også en justerbar padleåre i aluminium som passer bra for både bruk og transport.

  Hvordan presterer Betta VT i vår felttest?

  Monteringen er enkel og du blåser raskt opp skroget om det skulle trengs. Det er nemlig uproblematisk å bære den lette lille kajakken med deg, også på egen hånd, vekten er bare 11,5kg.

  Dette er i hovedsak en sportsmodell som egner seg for trening og friluftsliv, mer enn fiske. Det er en lett liten sak som glir elegant gjennom vannet takket være den smarte senkekjølen.

  Bruken i seg selv er behagelig og man er relativt beskyttet av dekslet over bena. Skal du ha med deg en tørr-bag med klesskift eller matpakke, finner den bra plass i oppbevaringsnettet over fotenden. Med denne modellen er du klar for en intim nærkontakt med naturen, eller en fin trimtur for armer og rygg.

  Litt bølgeskvulp er også uproblematisk da den er selvdrenerende, men om det er kaldt i vært kan det anbefales at du bruker en våtdrakt, slik at du er varm og komfortabel uansett hva som skulle skje.

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (11)

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (12)

  Betta VT K2 412

  Den oppblåsbare kajakken Betta VT K2 412 er en lett kajakk for to. Dertil er den ganske billig og god for prisen. Dette er ikke en havkajakk men en turkajakk som hovedsaklig egner seg for innsjøer eller rolige elveløp hvor du har oversikten. Kajakken har to flyttbare seter og oppbevaringsrom i piggen og akter. Den leveres med egen pumpe og to doble årer i aluminium.

  Båten er laget for å bære to voksne og tåler en total belastning på 155 kg. Det oppblåsbare skroget er laget av lag med PVC som er slitesterkt, og tåler sollys, olje og sjøvann. Skroget har to senkekjøler som sikrer stødig navigering, men disse kan tas av om dere vil komme dere over grunne farvann.

  Betta VT K2 412 er dertil også som laget for fiske, med sine to fiskestangholdere, håndtak i begge ender, for fleksibel transport over land, så vel som monteringsrammer for ekstra utstyr og tilbehør. Foran og bak i båten finner vi dertil D-ringer i rustfritt stål som kan brukes for å feste tørr-bager eller annet utstyr.

  Hvordan presterer kajakken i vår felttest?

  Hvis du er ute etter å kjøpe lett båt for fiske, og spesielt for fiske i fjellsjøer og mer avsidesliggende sjøer, så er Betta VT K2 412 et meget godt valg, ikke minst på grunn av de medfølgende holderne for fiskestenger, som gir deg frie hender for å padle litt for korrigere kursen eller for å dra oter eller annet åte.

  Vekten på båten er lav, og det er enkelt å båre den med seg, både i oppblåst og sammenføyet tilstand. Dertil fungerer den medfølgende pumpen bra, og gir deg rask oppblåsing av båten, når dere først er fremme hvor den skal settes på vann.

  Det at det er plass til to er heller ikke galt. Det går helt fint å padle kajakken alene, men noen ganger er det fint med selskap, eller ekstra lagringsplass. Ringene i skroget gir deg også mulighet til å sikre lasten på bra vis.

  Selv om dette ikke er en kajakk for åpent hav kan den også brukes ved rolig sjø, for eksempel i fjorden eller i beskyttede områder. Kajakken har åpen topp, men den har god oppdrift og tåler litt bølger, selv om det vil være viktig å ta hensyn til værforhold og bølgehøyde for trygg bruk.

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (13)

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (14)

  ViaMare Kajak 400

  ViaMare Kajak 400 er et av det beste valgene som vi har testet, også om det skulle komme til kategorien oppblåsbar kajakk alene. Dette er en åpen kajakk som er meget stabil, samtidig som den er lett å transportere.

  Den har en bra bæreevne, og stabiliteten til den oppblåsbare kajakken, i kombinasjon med det opphøyde setet, gjør den til et godt valg, for eksempel for å fiske i ferskvann. På utsiden av en kajakk slik som dette, er det som forventet også en liten baug-finne for stabiliteten, og for stødig kurs og navigering.

  Den ytre ringen til kajakker fra ViaMare Kajak 400 er laget av et solid PVC-materiale som er hele 0,9 mm tykt. Til sammen har båten 4 solide luftventiler, og en padleåre som kan deles i tre for transport. Ved kjøp av denne kajakken følger det også med en praktisk fotpumpe for å blåse den opp.

  Hvordan presterer den i vår felttest?

  Dette er en kajakk der ikke direkte egner seg som en havkajakk, men som scorer bra i vår fiskekajakk test. Totalvekten til kajakken holder seg på beskjedne 20 kilo. Slik gir den deg fleksibilitet, om du for eksempel vil til en god fiskeplass som det er vanskelig å komme frem til, til forts eller med bilen.

  Kajakken er enkel å montere og å blåse opp, og når den først er på vannet er den spenstig og enkel å padle. Du sitter stødig på tross av det høye setet, som virkelig er et gode når fiskesnøret først er blitt kastet ut.

  Vi testet også vår kajakk i Bergen, like utenfor viken, og kan konkludere med at dette er en kajakk som også fungerer greit på en godværsdag med lite vind og sjøgang, iallfall så lenge man holder seg innenfor øygarden eller i fjorden, og dropper det høye setet om der skulle være høyere bølger.

  Beste oppblåsbare kajakk

  My Hood kajakk er det beste valget i vår "Oppblåsbar kajakk test" om du trenger en kajakk for to. Den har en elegant design og er god å sitte i og er enkel å bruke. De to justerbare setene kommer med eget oppbevaringsrom, og de følger med en egen oppbevaringsbag som du kan ta ut om du ikke trenger den.

  Gulvet er laget av solid plastikk, mens skroget er av hardfør nylon, som er motstandsdyktig mot både sollys, olje og sjøvann. Kajakken har dertil en integrert avløpsventil, årestøtter og skrogfinner som kan tas av for transport. Årene som følger med er laget av solid aluminium og har en maksimal lengde på 218 cm, men denne kan justeres for transport.

  Alt i alt er den et godt valg for deg som er glad i kajakk og fritid sammen med en kompis eller en bedre halvdel, og den er helhetlig en bra pakke til en rimelig pris hvis du vil kjøpe kajakk.

  Hvordan presterer My Hood kajakk i vår felttest?

  I bruken er My Hood mer enn bra nok for trening og det er en god rekreasjonskajakk om vi sammenlikner med liknende kajakker eller tilsvarende kano til salgs. Alt i alt er vi meget fornøyde.

  Det går raskt og enkelt å blåse opp kajakken og den er enkel å bære til vannkanten eller bryggekanten, og det er lett å sette seg inn, mye på grunn av det solide gulvet og den sterke strukturen. Bukfinnen gir også stabil og rett fremdrift når man først har lagt fra, og man sitter trygt og stødig.

  Om du planlegger å bruke My Hood som en havkajakk bør du bruke omhu og ta hensyn til vær og vindforhold, så vel som bølgehøyden. På den ene siden er båten åpen, men den har også en avløpsventil som kan ta hånd om litt bølgeskvulp, og de oppblåsbare sideveggene gir deg en god oppdrift. Alt i alt er det uproblematisk å bruke kajakken innenskjærs eller i fjorden.

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (17)

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (18)

  Intex kajakk Challenger K2

  Den oppblåsbare kajakken Intex Challenger K2 er parvarianten av den sportslige enpersonskajakken over. Generelt sett deler den mange av de samme trekkene bortsett fra at den selvfølgelig er lengre, og har to flyttbare seter. Den egner seg godt for treningsturer på stille elver eller på innsjøer, og tilbyr fin komfort.

  Den helhetlige bra pakken inkluderer mer enn kun kajakken. Du får også med en passende fotpumpe som gir deg rask oppblåsing av kajakken, så vel som en praktisk bæreveske som lar deg pakke ned kajakken i et hendig format.

  Det er enkelt å styre båten takket være de to lengdejusterbare padleårene og den avtakbar senkekjølen som sikrer stødig fremdrift i vannet. Om du skal forsere grunnere områder kan kjølen også tas av til dere er på dypere vann igjen.

  Kajakken er bygget på solid vis. Hovedmaterialet er slitesterk vinyl, med sporty grønn farge for god synlighet. Det strømlinjeformede designet sørger for lett padling og en god fart.

  Hvordan presterer parvarianten av Intex kajakk Challenger i vår felttest?

  Oppbygging og oppblåsing av denne lette kajakken er enkel og grei. For mange vil det også være en viktig fordel at hele kajakken kan pakkes sammen i en hendig bag for transport. Når du først er fremme går det raskt å pakke den ut og blåse den opp.

  Det er deretter enkelt å håndtere kajakken. Den kan bæres i tauet som omgir skroget, og den er såpass lett at den kan bæres av en person på egen hånd. Dette er greit om du vil anvende den på egen hånd også. Sitter du bakers kan du enkelt styre alene, samtidig som du har plass til ekstra bagasje foran.

  Når du først er på vann vil du merke at du har bra kontroll og kommer opp i en behagelig fart uten for mye anstrengelse. Kajakken egner seg nok hovedsakelig for stille vann, som innsjøer eller langsomme elver, og bør ikke brukes der hvor det er for mye bølger. Bortsett fra dette sitter du behagelig og stødig.

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (19)

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (20)

  Husk sikkerhet når du er ute i båt

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (21)

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (22)

  Riktig utstyr og øvelse er viktig når du skal ut for å padle, uansett om det er på sjøen eller i en innsjø. Dette inkluderer at du velger riktig tøy for forholdene, så vel som flytevest. For noen typer av kajakking kan det også lønne seg å ha på en hjelm.

  Redningsvest er kanskje det viktigste sikkerhetsutstyret. Om du skal ut i en liten båt blir den desto viktigere. For kajakker passer det seg med en enkel modell av flytevest eller svømmevest, som samtidig ikke hemmer bevegelsesfriheten din for mye. En kompakt vest gir deg en bra grunnleggende sikkerhet.

  Ved siden av svømmevesten kan det lønne seg å ha på en våtdrakt i kajakken, særlig hvis været ikke helt spiller med. I kajakken kan du nemlig regne med at du kan bli våt. I tillegg gir våtdrakten deg ekstra oppdrift om du skulle være uheldig og velte, samtidig som den hindrer at du blir for kald, både når du er over og under vannflaten. -Fjellsjøer er gjerne kalde selv om sola skinner.

  Om du er nybegynner når det kommer til padling med kajakk bør du også sette av noen timer til øvelse med ideelle forhold, slik at du kan venne deg til kajakken og bli vant til å kontrollere den, så vel som dine egne bevegelser. Øv gjerne på å velte, og på å komme deg opp i båten igjen, uten at du tar i grunnen med bena. For røffere turer vurder en packraft.

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (23)

  Oppblåsbare kajakker test 2022 😅 Hvilken Kajakk er best? Se vår vinner... (24)

  Uansett hvilken kajakk fra vår test som du velger, så anbefaler vi deg å sette deg inn i sikkerhetsrådene. På den måten kan du nyte opplevelsene til det fulle!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  You might also like

  Latest Posts

  Article information

  Author: Greg O'Connell

  Last Updated: 10/01/2022

  Views: 5880

  Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

  Reviews: 89% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Greg O'Connell

  Birthday: 1992-01-10

  Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

  Phone: +2614651609714

  Job: Education Developer

  Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

  Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.